Index | Organizare |Legislatie | Formulare | Securitate Sanatate Munca | Relatii de Munca | Contact

 

 

Compartiment Securitate si Sanatate in Munca

 

 

 

 

Comunicate evenimente in munca

 

 

 

25.In data de 29.01.2016 in jurul orei 07:45 la SC NAVCONSULT SRL a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui lucrator.

      Date de identificare ale victimei:

Numele si prenumele: DUMITRU TUDOR

Meseria: MARINAR FLUVIAL

Varsta: 56 ani

            Imprejurarile producerii accidentului

Lucratorul Dumitru Tudor, angajat al SC NAVCONSULT SRL si detasat la CNFR NAVROM GALATI, a fost gasit decedat la bordul barjei EUROTAF 83I, aflata la terminalul de barje din Portul Constanta Sud Agigea, de catre persoana care asigura paza cheiului.

Evenimentul se cerceteaza de catre ITM Constanta, fiind desemnat un inspector de munca pentru efectuarea cercetarilor.

In baza constatarilor efectuate de acesta, declaratiilor martorilor si a documentelor preluate de la societate  vor fi stabilite imprejurarile si cauzele care au condus la producerea evenimentului precum si reglementarile legale incalcate si pe cale de consecinta raspunderile si masurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

-----------------------------------------------------------------------------

35.In data de 10.02.2016 in jurul orei 14 la SC CELLMAR SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitatii de munca a unui lucrator.

     Date de identificare ale victimei:

Numele si prenumele: BUNOIU MARIUS ANGEL

Meseria: SOFER

Varsta: 28 ani

            Imprejurarile producerii accidentului

Lucratorul a fost victima unei caderi de la inaltime, suferind in urma evenimentului un traumatism cranian cerebral acut inchis si o fractura deschisa la nivelul mainii drepte.

Accidentul este in curs de cercetare de catre o comisie numita de catre SC CELLMAR SRL, in conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Dupa finalizarea cercetarii  dosarul de cercetare intocmit de comisia numita de catre angajator va fi inaintat pentru verificare si avizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta, care va analiza dosarul, il va aviza sau in cazul in care se constata ca cercetarea nu a fost efectuata corespunzator, va dispune in scris masuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare si/sau completarea dosarului, dupa caz.

 

 

 


  2002-2012 Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta

webmaster Clinciu Razvan